NEW YORK: UPP PÅ FREDAGEN TROTS NEDSTÄNGNINGSHOT, S&P500 +0,4% | 19.01.18

      Comments Off on NEW YORK: UPP PÅ FREDAGEN TROTS NEDSTÄNGNINGSHOT, S&P500 +0,4% | 19.01.18


STOCKHOLM (Direkt) Amerikanska börser stängde i positivt territorium på fredagen med fokus på utvecklingen i Washington DC och arbetet för att undvika en nedstängning av all federal verksamhet.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 0,2 procent till nivån 26.071. Det bredare S&P 500 steg 0,4 procent till 2.810. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex var upp 0,6 till nivån 7.336.

Representanthuset antog sent på torsdagskvällen en förläning av finansieringen till den 16 februari, men vid börsstängning på fredagen hade senaten ännu inte antagit något förslag.

“Jag skulle benämna en nedstängning som precis den sortens politiska nyheter som marknaden har visat, under senaste året, att den är beredd att ignorera”, sade Hank Smith, investeringschef vid Haverford Trust, enligt Marketwatch.

Han menade att “marknaden reagerar på BNP-tillväxt både här och utomlands, företagsvinster, som växer tvåsiffrigt, räntor som är fortsatt låga trots en liten uppgång, och ofarlig inflation”.

Demokratiske ledaren i senaten, Chuck Schumer, mötte Donald Trump i Vita huset och sade att de gjorde vissa framsteg men att en hel del frågor fortfarande behövde lösas.

Av de 11 sektorerna i S&P 500 var 9 positiva med konsumentrelaterat i topp.

Bland enskilda aktier var IBM ned 4 procent i spåren av kvartalsrapporten som släpptes efter torsdagens stängning. Justerat resultat och försäljning var något över förväntan, men det räckte inte för aktien efter att prognosen för helårsvinsten var sämre än marknaden hade väntat sig.

American Express sjönk 1,8 procent efter att bolaget visade förlust på kvartalsbasis för första gången på 26 år och uppgav att de inte skulle återköpa aktier under kommande halvåret till följd av skattereformens effekter.

GE backade 3 procent på fredagen. Nedgången för veckan summeras till drygt 13 procent, vilket innebär att det var den sämsta veckan för aktien sedan mars 2009.

Den amerikanska tioårsräntan steg 3 punkter till 2,65 procent.

Malcolm Winbo +46 8 5191 7934

Nyhetsbyrån Direkt


Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare – Här handlar du aktier billigastSource link